Przepis na : deser
To mój debiut jeśli chodzi o to danie, zrobiłam ją w wydaniu z orkiszem. Polecam! Składniki: 0,5 kg orkiszu 0,5 kg maku- ja kupiłam taki nie do mielenia samemu, a taki co jest gotowy po zalaniu gorącym mlekiem i zamieszaniu 0,5 kg miodu po 0,5 szklanki: rodzynek, migdałów, orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej 400 ml słodkiej śmietanki Przygotowanie: Orkisz zalej wodą i odstaw na 12 godzin. Następnie zlej wodę, przełóż go do garnka, zalej nową wodą i gotuj do jego miękkości Sparz mak i trzykrotnie go zm... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.