Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Nauczyłam się je robić niedawno i pokochałam je miłością bezwarunkową. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajo mąka ziemniaczana sól Przygotowanie: ziemniaki obierz i wstaw do ugotowania, ugotowane przepuść przez praskę lub dokładnie utłucz przełóż je do miski u uciśnij, 1/4 ziemniaków wyjmij, a w to miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną, dokładam wyjętą uprzednio część ziemniak wbijam jajko, posól do smaku (ok. 1 łyżeczki) z tak wyrobionego ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i palcem zrób wgłębienie kluski wrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, kluski, ziemniaki, ciasto, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.