Przepis na : obiad
Zrobić dobrą mizerię wcale nie jest tak łatwo. Sekret tkwi w odpowiednim doprawieniu śmietany. Składniki: 1 świeży ogórek długi sól, pieprz śmietana 18% / jogurt naturalny łyżka octu jabłkowego koperek Przygotowanie: ogórka umyj i obierz ze skórki pokrój co na cieniutkie plasterki przełóż do miski w kubku wymieszaj 3 łyżki śmietany/ jogurtu, dodaj sól i pieprz do smaku oraz łyżkę octu jabłkowego, który wg mnie jest właśnie tym co daje smak mizerii, dodaj posiekany koperek, wymieszaj wszystko razem dodaj sos do ogó... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.