Przepis na : obiad
Kotlety z udźca indyka Pyszne kotlety z udźca indyka , a’la schabowy . Mięso indyka bywa twarde , a czasami trudne do obróbki . Kotlety to świetny pomysł , na udo bez kości i skóry . Rozbijanie mięsa bardzo je zmiękcza a wyśmienity smak pozostaje . Kotlety te są bardziej soczyste i „dzikie” w smaku niż te z piersi kurczaka lub schabu Polecam naprawdę fajny przepis i bardzo prosty , jeśli ktoś robił schabowe to da sobie radę Składniki na 5 osób: 1 kg udźca indyka bez kości i skóry 2 jajka 1,5 s... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...