Mazurek z kajmakiem

Mazurek z kajmakiem

Mazurek z kajmakiem

Mazurek mój nie jest śliczny, wymuskany, ale bardzo smaczny. Kochani, życzę Wam zdrowych, pogodnych Świąt, smacznego jajka i wyjątkowo mokrego Śmigusa Dyngusa Składniki: Ciasto 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 6 żółtek 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka kajmaku migdały morele Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolite ciasto i schłodzić około 1 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blachy , a brzegi lekko podwyższyć zawijając brzeg ciasta. Ponakłuwać ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.