Nasze mamy i babcie sięgały właśnie po takie sposoby na domowe farbowanie jaj przed Wielkanocą. Teraz mimo dostępnych barwników czy mnóstwa ozdób do farbowania jaj często wracamy do tradycji z jeszcze innych powodów – zdrowia. Naturalne barwniki często nie mają kontaktu tylko ze skorupką, ale i z samym jajkiem. Często pęknięta skorupka lub na tyle silny barwnik, że przenika aż do białka jaja i zabarwia nam jajo na kolor. Tym bardziej w takiej sytuacji warto postawić na naturę, a jak widzicie na moich...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...