Nasze mamy i babcie sięgały właśnie po takie sposoby na domowe farbowanie jaj przed Wielkanocą. Teraz mimo dostępnych barwników czy mnóstwa ozdób do farbowania jaj często wracamy do tradycji z jeszcze innych powodów – zdrowia. Naturalne barwniki często nie mają kontaktu tylko ze skorupką, ale i z samym jajkiem. Często pęknięta skorupka lub na tyle silny barwnik, że przenika aż do białka jaja i zabarwia nam jajo na kolor. Tym bardziej w takiej sytuacji warto postawić na naturę, a jak widzicie na moich...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...