POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W BOCZKU

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W BOCZKU

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W BOCZKU

   Bardzo proste danie - delikatne mięsko doprawione ostrą musztardą i owinięte plastrami boczku,aby nie wyschło. Podałam z gotowaną fasolką szparagową. Smakowało rewelacyjnie. Składniki:   polędwica wieprzowa cienkie plasterki wędzonego surowego boczku musztarda rosyjska  pieprz Polędwiczkę umyć,osuszyć i pokroić na porcje.U mnie z jednej polędwiczki wyszło 6 kawałków. Każdą porcję oprószyć pieprzem oraz posmarować musztardą. Następnie  owinąć plastrami boczku i obsmażyć na patelni ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.