NAJLEPSZA PAPRYKA MARYNOWANA

NAJLEPSZA PAPRYKA MARYNOWANA

NAJLEPSZA PAPRYKA MARYNOWANA

  Sezon na paprykę już w pełni a cena coraz bardziej zachęca by korzystać z tego warzywa częściej.Najlepiej gdy papryka jest mięsista i soczysta.Udało mi się taką kupić od mojego sąsiada,który ma jej pod dostatkiem.Na początek zapraszam skorzystać z tego przepisu bo jest najlepszy. Składniki:   papryka w różnych kolorach pieprz ziarnisty liść laurowy ziele angielskie   Zalewa:   3 i 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki octu 10% 3/4 szklanki cukru łyżka soli  Paprykę starannie umyć,oczyścić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.