KORECZKI OGÓRKOWE Z KOLENDRĄ

KORECZKI OGÓRKOWE Z KOLENDRĄ

KORECZKI OGÓRKOWE Z KOLENDRĄ

   Sezon ogórkowy w pełni więc przedstawiam Wam nowy,fajny przepis na ogórki.Najlepsze są małe,ale średnie też dają radę.  Jeśli lubicie ogórki po żydowsku to gwarantuję Wam,że ten przepis również przypadnie Wam do gustu.   Składniki:   2 kg małych bądź średnich ogórków 2 średnie papryki 2-3 cebule   Do namoczenia:   4 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki soli   Zalewa:   3 szklanki wody 3 szklanki octu 10% 3 -4 szklanki cukru 1 łyżeczka kolendry kilka listków laurowych &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.