Wegetariańskie pulpety w sosie teriyaki

Wegetariańskie pulpety w sosie teriyaki

Wegetariańskie pulpety w sosie teriyaki

Pyszne, lekkie i zdrowe danie. Wegetariańskie pulpety zrobione z kaszy i pieczarek doskonale smakują ze słodko-kwaśnym sosem teriyaki. Czas : 30 minut Poziom trudności : Nieco wymagające Liczba porcji: 4 Robiliśmy już pulpety w sosie teriyaki z kaszy i mielonego indyka . P rzyszedł czas na w pełni wegetariańskie pulpety w sosie teriyaki. Podstawę znowu stanowi kasza. Drugim ważnym składnikiem są pieczarki przesmażone z cebulą. I ostatni składnik: siemię lniane, które jest spoiwem całości i dzięki któremu wege... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, pieczarki, ryż, grzyby, surówka, tarta, makaron, kasza gryczana, kurczak, indyk, kotlety, kapustą, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem, kotlety mielone, mięso mielone, kotlety ziemniaczane

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.