Środa: Bakłażan pod parmezanem z kuskusem

Środa: Bakłażan pod parmezanem z kuskusem

Środa: Bakłażan pod parmezanem z kuskusem

Klasyczne danie kuchni włoskiej z dodatkiem z Maghrebu. Danie lekkie jak kuskus, a przy tym niesamowicie pożywne i pyszne! Czas: Godzina w tym 25 minut na pieczenie Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 bardzo solidne Włoski klasyk z nutą orientu Bakłażan pod parmezanem to klasyczne danie kuchni włoskiej i jedna z ulubionych potraw Agnieszki. Jest proste do zrobienia, zawiera raptem trzy składniki, a jest bardzo smaczne i eleganckie. Martha Rose Shulman , autorka książek kulinarnych, postanowiła pożenić włos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuskus, sosy, tarta, kasza, sos pomidorowy, mięso, bez pieczenia, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.