Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk

Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk

Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk

Wiosną cały Rzym żyje najprostszą przekąską na świecie: bobem dodatkiem pecorino. Proponujemy wam bardziej rozbudowaną wersję tego dania: z roszponką i prosciutto. Bardzo prosty sposób na przygotowanie sałatki z bobu. Czas : 15 minut Poziom trudności: Bardzo proste Liczba porcji : 2 Sałatka z bobu, pecorino i prosciutto W Polsce sztandarowym sposobem podania bobu jest wersja minimalistyczna i najprostsza, czyli z topionym masłem i siekanym koperkiem. Pycha! Trzeba jednak powiedzieć, że jest danie, które nas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

roszponka, sałatka, sałatki, przekąski, przekąska, chleb, szynka, szynka gotowana, sałatka z szynką

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.