Pieczony kurczak z pęczakiem, fasolą i cieciorką

Pieczony kurczak z pęczakiem, fasolą i cieciorką

Pieczony kurczak z pęczakiem, fasolą i cieciorką

Proste danie jednogarnkowe z rodzaju tych, które robią się same. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić do piekarnika, albo dusić na wolnym ogniu. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Łatwa zapiekanka, która nie wymaga dużo zachodu, a daje dużo przyjemności jedzenia. Możesz do niej wrzucić dowolne składniki: kaszę zastąpić ryżem, udka, podudziami, w ogóle możesz zrezygnować z mięsa i zrobić zapiekankę z boczniakami – będzie pyszna. Jedna uwaga: wśród składników jest szklanka bulionu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , zapiekanka, zapiekanki, kurczak, danie jednogarnkowe, rosół, ryż, czerwona fasola, udka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, kurczak curry, podudzia z kurczaka, kurczak z ryżem, pieczone udka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.