Pieczony kurczak adobo

Pieczony kurczak adobo

Pieczony kurczak adobo

Wspaniałe danie kuchni filipińskiej, zrobione trochę inaczej, bo z piekarnika. Pieczony kurczak adobo jest łatwiejszy do przygotowania i mniej jest po nim zmywania, bo to potrawa jedno garnkowa. Czas : Godzina Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Pieczony kurczak adobo to nasza wersja bardzo popularnej na Filipinach potrawy, która robi furorę na całym świecie. I trudno się dziwić, bo jest to nadzwyczaj smaczne danie. I proste do przygotowania. Głównym składnikiem kurczaka adobo jest sos, na który skład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ryż, kurczak z ryżem, danie jednogarnkowe, obiad, kalafior, udka , surówka, udka z kurczaka, podudzia z kurczaka, kalafior pieczony, pieczone udka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.