Jak ugootwać ryż do dań azjatyckich

Jak ugootwać ryż do dań azjatyckich

Prosty sposób przygotowania ryżu, jako dodatku do smażonych mięs i owoców morza w kuchni azjatyckiej. Jest miękki, kleisty i kremowy. Łatwo można jeść go pałeczkami. Czas: 20 minut Liczba porcji : 2 Składniki: Szklanka ryżu 2 szklanki wody Sos 4 łyżki octu ryżowego lub soku z cytryny 2 łyżki cukru najlepiej brązowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu sriracha (dla tych co lubią ostrzejsze potrawy) Przygotowanie: Krok 1 Wypłucz dokładnie ryż w zimnek wodzie. Zalej ziarno, przemieszaj ręką, a następnie odcedź. ...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sosy, owoce morza, mięso, ryż po chińsku, ryż smażony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.