Jak perfekcyjnie ugotować ryż

Jak perfekcyjnie ugotować ryż

Jak perfekcyjnie ugotować ryż

Jak długo trzeba gotować ryż? Ile wody należy wlać do ryżu? Jak ugotować ryż do dań azjatyckich? Wszystkie odpowiedzi najdziecie w naszym krótkim poradniku. Ugotowanie ryżu jest zadaniem bardzo prostym pod warunkiem, że wiesz jak ugotować perfekcyjny ryż. Przedstawiamy Wam trzy proste techniki gotowania ryżu. Pierwsza to klasyczna metoda, na przygootwanie białego ryżu jako np. dodatku do dania głównego, lub na sałatkę. Druga to ryż robiony w stylu azjatyckim, słodko-kwaśny, doskonały np. do sushi bowl, czyli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sosy, sushi, sałatki, sałatka, pulpeciki, sałatka z ryżem, ryż smażony, lekkie sałatki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.