Czwartek: Wegetariańskie curry z cieciorki i batata

Czwartek: Wegetariańskie curry z cieciorki i batata

Czwartek: Wegetariańskie curry z cieciorki i batata

Bardzo proste wegetariańskie curry do błyskawicznego przyrządzenia. Potrawa niesamowicie pachnie i ma wspaniały aromat. Danie idealne na chłodniejsze dni, bo korzenne przyprawy mają super rozgrzewającą moc. Czas : 30 min Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1 puszka cieciorki 1 puszka pomidorów w zalewie 1 puszka mleka kokosowego 1 średniej wielkości batat 1 cebula 1 ząbek czosnku 11/2 łyżeczki garam masala 1 łyżeczka wędzonej papryki ½ łyżeczki curry ½ łyżeczki mielonego ziela angielski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, mielone, ryż, sosy, chilli, mięso, ryż z warzywami, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.