Przepis na : obiad
Zupa jagodowa to z pewnością wspomnienie z dzieciństwa nie jednego z nas. U mnie zawsze podawało się ją na gorąco z makaronem, u Bartka zaś na zimno i z kaszą manną. Dzisiaj na śniadanie swoją zupę jagodową podgrzałam i zabieliłam łyżeczką słodkiej śmietany, a Mój Mężczyzna pozostał wierny swoim wspomnieniom z dziecięcych lat. Jak widać niektóre rzeczy się nie zmieniają. Składniki na zupę jagodową 300 g jagód 1 l wody 3 łyżki cukru 2 czubate łyżki kisielu wiśniowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...