Sos pomidorowy , który idealnie nadaje się do pizzy lub tart wytrawnych. Wedle upodobań można go doprawić dodatkowym czosnkiem lub ulubionymi przyprawami. Jest gęsty, więc nie rozmoczy ciasta, a przy tym nada lekkiej wilgoci i aromatów. Składniki na sos pomidorowy do pizzy 2 duże pomidory 1 / 2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 gałązka tymianku 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, zgnieść w prasce do c... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...