Smażona biała kiełbasa należy do tradycyjnych wielkanocnych potraw. Można ją serwować na różne sposoby np. tylko podsmażoną, z cebulą, z jabłkami lub kiszoną kapustą. My wybraliśmy wariant z cebulą, który wzbogaciliśmy dodatkiem białego wina, dzięki czemu całość nabrała głębokiego, winnego smaku. Składniki 1 kg surowej białej kiełbasy 1 / 2 kg cebuli 1 płaska łyżeczka cukru 1 / 2 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka suszonego majeranku szczypta soli olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...