Przepis na : obiad
Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, tworzymy dania z różnych rejonów świata. Tym razem przyszła pora na daleki wschód i potrawę z Japonii – kurczaka teriyaki . Marynata przygotowana z sosu sojowego oraz syropu klonowego nadała pieczonemu mięsu złocistą i błyszczącą skórkę oraz orientalny smak. Składniki na pieczonego kurczaka teriyaki 1 kurczak ok. 1,5 kg 50 ml sosu sojowego 3 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 małe ząbki czosnku 1 / 4 szklanki oleju (adsby... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...