Dzisiaj przepis na domowy ocet jabłkowy i ocet gruszkowy . Oba zrobiliśmy jesieną zeszłego roku, sporo na nie czekaliśmy, tak jak receptura czekała na zamieszczenie tutaj. Pochmurne, zimne dni to dobry czas na nadrobienie zaległości, więc teraz opiszemy Wam, jak zrobić ocet z jabłek i ocet z gruszek . Przed nami okres zbierania tych owoców, więc może przy okazji robienia wypieków lub przetworów z tymi owocami, ktoś w Was pokusi się na nastawienie tego prozdrowotnego specyfiku. Składniki na domowy ocet ze skó... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...