Przepis na : deser
Każdej wiosny pieczemy sobie ciasto drożdżowe z rabarbarem , w tym roku nie mogło być inaczej. Kwaskowatość warzywa doskonale komponuje się z lekko słodkim ciastem i kruszonką. Ta ostatnia nie tylko przełamuje kwaśny smak rabarbaru, ale dodatkowo wchłania sok i dzięki temu wypiek nie jest rozmoczony. Ciasto drożdżowe jest puszyste, delikatne i bardzo aromatyczne, a maślany smak nie pozwala ograniczyć się do zjedzenia tylko jednego kawałka. Składniki na ciasto drożdżowe z rabarbarem Drożdżowe ciasto: 500 g mąki pszen... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...