Czy wiesz na czym smażyć?
Czy wiesz na czym smażyć?
Smażenie, to bez wątpienia nadal jedna z częściej wybieranych form obróbki termicznej przez wielu Polaków. Z punktu widzenia dietetyka, nie jest ona jednak zalecana i ja osobiście preferuję tzw. smażenio-duszenie. Czyli najpierw krótko przesmażany dany produkt (np. porcję mięsa), a następnie dolewamy wodę i dusimy. Tak jest o wiele zdrowiej! Tak naprawdę powinniśmy jednak jadać jak najczęściej produkty na surowo (przeróżne warzywa i owoce) lub poddawać je takim obróbkom, jak: gotowanie na parze, gotowanie tra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki
Autor
Natka Pietruszki
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jajecznica, dynia, śledź, kalafior, łosoś, kasza gryczana, cukinia, placuszki, sledzie w oleju
Inne przepisy z Natka Pietruszki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję