P amiętam je z dzieciństwa! To moje drugie podejście do słodkiego mrowiska. Pierwsze było dobre kilka lat temu, gdy dopiero zaczynałam "bawić się" w kuchni :). Najlepsze zdecydowanie w dniu usmażenia. Mrowisko robiłam z mniejszej porcji niż w przepisie, a przepis odrobinę zmodyfikowałam z jednej z gazetek magazynu Przyślij Przepis. Serdecznie polecam na Tłusty Czwartek. Świetna alternatywa dla tradycyjnych pączków lub faworków. Składniki: (na 3 talerze słodkiego mrowiska) Słodkie mrowisko: 4 ... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...