Maksymalnie czekoladowa rolada z czekoladowym kremem. Nie jest za słodka, zawiera dużo ciemnej czekolady i gorzkiego kakao. Klasyka w mojej wersji, wersji poniekąd arakowej. Polecam wypróbować! Składniki: Krem czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 36% 60 g cukru kilka kropelek aromatu arakowego 60 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka żelatyny (4 g) 50 ml zimnej wody 1 łyżka naturalnego kakao+ 2 łyżeczki Biszkopt ciemny: 4 jajka 1/2 szkl cukru pudru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej (85 g) 2 kopiaste łyżki naturalnego... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...