Miodowo-jabłkowy przekładaniec z chrupiącą, orzechowo-słonecznikową warstwą

Miodowo-jabłkowy przekładaniec z chrupiącą, orzechowo-słonecznikową warstwą

Miodowo-jabłkowy przekładaniec z chrupiącą, orzechowo-słonecznikową warstwą

  Pyszny przekładaniec z chrupiącą, orzechowo-słonecznikową warstwą na wierzchu.  Tego typu ciasta często goszczą na moim stole ;) Wymyśliłam go jakiś czas temu i mogę powiedzieć, że był to strzał w 10! Tylko ostrzegam---> górna warstwa uzależnia ;D Polecam! Składniki: Ciasto:  500 g mąki pszennej  3 łyżki płynnego miodu  1/2 szkl. cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej  200 g masła  2 jajka  2 łyżki mleka  Masa ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.