Karpatka

Karpatka

Karpatka

Klasyka sama w sobie :) Dwa blaty ciasta ptysiowego (który pięknie wyrasta podczas pieczenia) przełożone puszystym kremem budyniowo- maślanym. Polecam do kawki! Składniki: Ciasto: 1 szkl. wody 125 g margaryny  4-5 jaj  1 szkl. mąki pszennej Masa: 4 szkl. mleka 3/4-1 szkl. cukru pudru 6 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej 2 kostki masła 2 op. cukru waniliowego (2x16 g) 1 żółtko Dodatkowo: cukier puder do oprószenia (opcjonalnie) Przygotowanie: 1 .   Ciasto: Wodę zagotować z margaryną, wsypać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.