Drożdżowe pierniczki

Drożdżowe pierniczki

Drożdżowe pierniczki

  Święta się zbliżają, więc zapraszam na pierniczki. Nie te tradycyjne, a z drożdżami. Są równie smaczne, choć trzeba przyznać, że najlepsze pierniki to te prawdziwe, długodojrzewające, robione kilka tygodni przed świętami ;) Pierniczki drożdżowe są puszyste, mięciutkie, najlepsze w pierwszym i drugim dniu po upieczeniu. Dodatkowo można je przełożyć dżemem (ja pominęłam ten krok)Polecam!   Składniki: (na dwie blaszki pierniczków)   Ciasto: 500 g mąki pszennej  50 g drożdży  1 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.