Pszenno- żytnie bułeczki z pestkami dyni, bardziej ciężkie niż puszyste, odwzorowane na tych dostępnych w sklepach. Warto mieć je pod ręką, np. w pracy lub w szkole. Najlepsze tuż po upieczeniu, gdy lekko przestygną. Polecam! Składniki: (na ok. 9 bułeczek) Zaczyn: 30 g świeżych drożdży 12 łyżek ciepłej wody 6 łyżek mąki pszennej Ciasto właściwe: cały zaczyn 300 g mąki żytniej typ 720 150 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 80 g pestek dyni 2 łyżki ma... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...