Szakszuka – najlepszy przepis

Szakszuka – najlepszy przepis

Szakszuka – najlepszy przepis

Przepis na : śniadanie

Szakszuka to pyszny pomysł na zdrowe śniadanie. To tradycyjne danie jest na Bliskim Wschodzie i na północy Afryki. Co kryje w sobie ta tunezyjska szakszuka ( shakshouka )? Znajdziecie tu jajka smażone na pomidorach, papryce i cebuli z dodatkiem aromatycznych przypraw, takich jak kumin i wędzona papryka. Całość oplata smak oliwy. Jeśli jeszcze jej nie jedliście, to najwyższa pora! Jednak od razu uprzedzam – to będzie Wasze nowe ulubione śniadanie na kolejne miesiące. Jak zrobić dobrą szakszukę? Amatorzy kuchni B... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.