Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Wspaniała,   aromatyczna.. dokładnie taka jaką lubię :-) Przepis dla 4 osób. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 – 1,5 kg 2 jabłka 1 czubata łyżka rodzynek 1 łyżka cukru 3 łyżki octu winnego lub jabłkowego 3 szklanki wywaru z rosołu Sposób wykonania: Kapustę drobno pokroić, jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.   Kapustę zalać wywarem, dodać starte jabłka, cukier, rodzynki i dusić pod przykryciem na małym ogniu 30 – 40 minut do momentu aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu dodać ocet i wszystko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na słodko lub wytrawnie

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.