Jagodzianki z miodem

Jagodzianki z miodem

Jagodzianki z miodem

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Udało mi się znaleźć chwilę wolnego czasu i postanowiłam upiec jagodzianki z miodem. Ciasto nie należy do najłatwiejszych, bo jest dosyć luźne a na dodatek się klei. Należy je umiejętne podsypywać mąką podczas formowania bułeczek. Warto się jednak pomęczyć dla efektu końcowego. Delikatne i puszyste, rozpływające się w ustach bułeczki z jagodami w środku. Pycha! Przepis znalazłam w moich przepastnych zasobach karteczkowych wyciętych z gazet (z dość dużymi moimi modyfikac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na słodko lub wytrawnie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.