Papryka konserwowa z cebulą

Papryka konserwowa z cebulą

Papryka konserwowa z cebulą

Przepis na tą paprykę mam od teściowej. Robiłam ją po raz pierwszy i wyszła pyszna i chrupiąca. Jest idealna na zimę :) Składniki: 2 kg papryki 0,5 kg cebuli Zalewa: 1 szklanka octu 7 szklanek wody 1 szklanka cukru 10 liści laurowych 20 ziaren ziela angielskiego 20 goździków 2 łyżki soli 1 opakowanie gorczycy Sposób przygotowania: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w plastry i powkładać na dno słoików. Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na Ciasteczkowych Papierach

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.