Buraczki z papryką

Buraczki z papryką

Buraczki z papryką

Mgliste poranki mają w sobie coś magicznego. Jest to jedyna szara rzeczywistość, którą uwielbiam :P Przepis ten jakiś czas temu zapodział mi się gdzieś w komputerze i przy okazji porządków się odnalazł. Wykorzystuję go rok w rok do przygotowywania buraczków i zawsze jestem z niego zadowolona. Składniki na 6 słoików po 0,5 l: 3 kg buraków 2 duże czerwone papryki 2 duże cebule Zalewa: 1 litr wody 3/4 szklanki octu 6 łyżek cukru 1,5 łyżki soli kilka ziaren pieprzu  2 listki laurowe Buraczki ugotować i wystu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.