Ryż z indykiem i warzywami o nucie indyjskiej

Ryż z indykiem i warzywami o nucie indyjskiej

Ryż z indykiem i warzywami o nucie indyjskiej

  Lekkie z ryżu danie, które można w 15 min przygotować, poczekać jeszcze 10 min i już smakować.  Dla tych, co kalorie liczą dnia każdego i dla tych, co lubią coś prostego i zdrowego.  Ryż, indyk, brokuły, groszek, pieczarki, szczypiorek, tymianek, olej rzepakowy i przyprawy, to wszystkie składniki tej potrawy.  Składniki na 4 porcje: filet z indyka ok. 600 g, 250 g ryżu basmati Uncle Ben's , 1 mały brokuł, 200 g pieczarek, 1 szklanka groszu mrożonego, 50 ml oleju rzepakowego, ½ łyżeczka pieprzu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brokuły, brokuł, pieczarki, indyk, pieczarki z ryżem, mięso, ryż, dania na gorąco

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.