Sos słodko-kwaśny z ananasem

Sos słodko-kwaśny z ananasem

Sos słodko-kwaśny z ananasem

W zeszłym roku po raz pierwszy robiłam do słoików sos słodko-kwaśny z cukinią  i cukiniowy sos . Sosiki wyszły pyszne i świetnie sprawdzają się gdy potrzebujemy szybko przygotować obiad. W tym roku polecam inny sos, na bazie z pomidorów z dodatkiem ananasa. Przepis dostałam do czytelniczki mojego bloga. Przyprawy lekko zmodyfikowałam pod swój smak. Sosik jest pycha i chyba trafi do grona przetworów, które będę robić co roku. składniki:  3 kg pomidorów u mnie lima 1 kg cebuli 3 marchewki 2-3 duże c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.