Sos pomidorowo-cukiniowy z bazylią i czosnkiem

Sos pomidorowo-cukiniowy z bazylią i czosnkiem

Sos pomidorowo-cukiniowy z bazylią i czosnkiem

Kolejna wersja sosu, który stworzyłam z nadmiaru warzyw. Tym razem wersja z bazylią i czosnkiem. Do sosu dodałam świeżą bazylię z warzywniaka ale można użyć również suszonej. Sos ten podobnie jak sos z dodatkiem papryki i oregano , można podawać na ciepło jak i na zimno.  składniki: 4 kg mięsistych pomidorów 1 kg cukinii bez pestek i skóry 600 g cebuli 10 średnich ząbków czosnku 3 łyżki świeżej posiekanej bazylii 3 łyżki soli 5-6 łyżek cukru 4-5 łyżek octu 10 % 1 płaska łyżeczka pieprzu odrobina ostrej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.