Placki ziemniaczano-cebulowe

Placki ziemniaczano-cebulowe

Placki ziemniaczano-cebulowe

Znane wszystkim placki ziemniaczane ale troszkę inne bo z dodatkiem cebulki i bardzo chrupiące. Do tego kleksik śmietany i plasterek wędzonego łososia i mamy pyszny obiadek.składniki:1kg ziemniaków2 cebule1 jajkosól z pieprzem Kamis4 łyżki mąkiolej do smażeniadodatkowo do podania łosoś wędzony w plastrach i śmietana 18 %Cebulę i ziemniaki obrać. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych warzyw dodać jajko, mąkę i doprawić solą z pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać.  Ilość mąki może być większa lub m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Zuza, 21 lutego 2014 23:44:57

u mnie w domu zawsze dodawało się cebulę do placków ziemniaczanych :)