Robiłam już kotlety z jajek i kotlety z kalafiora a teraz połączyłam te składniki i powstały kotleciki kalafiorowo-jajeczne. Smaczne i proste w przygotowaniu. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g kalafiora 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 duże jajko surowe 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz bułka tarta i ziarna siemienia do panierowania olej do smażenia Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Wystudzić i dobr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...