Kruszonka migdałowa

Kruszonka migdałowa

Kruszonka migdałowa

Ten malutki okruszek - dodatek do ciast - wymaga, moim skromnym zdaniem, osobnej uwagi. Użyłam jej do drożdżówek z budyniem - kruszonka migdałowa.     Składniki:        - 230 g mąki tortowej- 150 g miękkiego masła- 60 g mielonych migdałów- 110 g cukru pudru     Mąkę przesiałam z cukrem pudrem do miski. Dodałam miękkie masło i mielone migdały. Składniki połączyłam ze sobą palcami, tworząc grudki kruszonki, mogą być większe lub mniejsze, jakie kto lubi. Przed użyciem najlepiej włożyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.