rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku

rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku

rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku

Składniki:1 szkl.-250 ml Lekkie , puszyste i bardzo łatwe  1 niepełna szklanka  wody ciepłej 2 1/4 łyżeczki suchych drożdży 1/2 szklanki  masła, stopionego ,przestudzonego 1/3 szklanki  cukier zwykły 1 duże jajko 2 szklanki  mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 1 łyżeczka masło roztopione do posmarowania rogalików przed i po pieczeniu Wykonanie Drożdże wymieszać z wodą i odstawić na 5 minut. W misce wymieszać drożdże wyrośnięte,masło,cukier i jajko. Dodać sól,proszek do pieczeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.