Skladniki 3 kg kapusty bialej 1.2kgmarchewki 1.2kgpapryki 1 łyzka cukru 1 łyżka soli, 3-4 liscie laurowych 6-8 ziaren ziela angielskiego 1 lyzka papryki w proszku 0,5 l wody 600 gr. koncentratu pomidorowego Wykonanie Kapuste poszatkowacv cienko na mandolinie lub recznie. Marchewke starkowac w slupki lub plasterki. Papryke oczyścić z błon i pestek ,pokroić w cienkie paseczki. Wode wymieszac z cukrem i sola ,zalac warzywa i dusic na małym ogniu okolo 30 minut pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy ,calosc ...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...