Sezon szparagowy trwa i oczywiście trzeba z niego korzystać. Szparagi zielone kocham a białe tylko lubię. Białe są lekko łykowate jak dla mnie ale dobre i mają mnóstwo dobroci. W tarcie sprawdziły się znakomicie wraz z czerwoną papryką radziły sobie znakomicie. Ciasto jest tak kruche że aż piaskowe dzięki dodatkowi mąki gryczanej i jogurtu. Serdecznie polecam i zachęcam do pieczenia. Tarta z białymi szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.