Majowa focaccia na zakwasie

Majowa focaccia na zakwasie

Majowa focaccia na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Najpiękniejszy miesiąc w roku maj to i wypiek musi być szczególny. Ania w comiesięcznym naszym spotkaniu w Piekarni Amber zaproponowała nam focaccię na zakwasie. Fajnie się złożyło bo "chodziła" za mną już od jakiegoś czasu i oto jest. Focaccia na zakwasie to kwintesencja smaku i aromatu, ma chrupiącą skórkę i sprężysty, pyszny miękisz. Idealna sama maczana w oliwie albo jako dodatek do kanapek, zup czy czego tam chcecie. Przepis pochodzi z bloga Ohhmybread. Zapraszam na przepyszną focaccię i pozdrawiam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.