Przepis na : śniadanie
Najpiękniejszy miesiąc w roku maj to i wypiek musi być szczególny. Ania w comiesięcznym naszym spotkaniu w Piekarni Amber zaproponowała nam focaccię na zakwasie. Fajnie się złożyło bo "chodziła" za mną już od jakiegoś czasu i oto jest. Focaccia na zakwasie to kwintesencja smaku i aromatu, ma chrupiącą skórkę i sprężysty, pyszny miękisz. Idealna sama maczana w oliwie albo jako dodatek do kanapek, zup czy czego tam chcecie. Przepis pochodzi z bloga Ohhmybread. Zapraszam na przepyszną focaccię i pozdrawiam ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.