Kartacze czyli potrawa regionalna popularna w północno - wschodniej Polsce. Jest to elipsowaty bądź kulisty produkt regionalny składający się wewnątrz z przyprawionego mięsa mielonego a na zewnątrz z masy ziemniaczanej lub mączno - ziemniaczanej. Najczęściej spotykanie na stołach Suwalszczyzny i Podlasia czyli kresów wschodnich. Odpowiednikiem kartaczy na Litwie są cepeliny. Polecam serdecznie bo są przepyszne. Kartacze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.