Uwielbiam George Calombarisa i jego pRZepisy. Pierwszy raz usłyszałam o nim jak obejrzałam dawno, dawno temu MasterChefa Australia. I od tej pory towarzyszy mi jego kuchnia - kuchnia grecka także. Tym razem będziemy przypalać cebulę aby nadać jej smak grillowania, wędzenia. Potem będzie szybko i pysznie, polecam. Przepis pochodzi z książki George Calombarisa "Kuchnia grecka". Dip z przypalonej cebuli. CZYTAJ DALEJ
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.