Szybkie racuszki z jabłkiem, cynamonem z dodatkiem proszku do pieczenia. 2 szkl.mąki 1 szkl. mleka , kefiru lub maślanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki cukru 1 -2 jabłka 1 łyżeczka cynamonu Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.Mąkę wymieszać z resztą składników, dodać jabłka.Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron .Osączyć na papierowym ręczniku z tłusz czu .Podawać posypane cukrem pudrem. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...