Grzybki zebrane w tym roku przez mojego męża ...takie grzybki można usmażyć razem z cebulką, dodać śmietankę..ale można także dodać jajka...i będzie jajecznica z grzybami.. grzyby [ u mnie podgrzybki] cebula jajka sól,pieprz Grzyby pokroić, umyć i ugotować.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać ugotowane i odcedzone grzybki, sól, pieprz.Smażyć kilka minut, pod koniec dodać jajka[ roztrzepane i doprawione].Smażyć , aż jajka się zetną. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...