Cenci - włoskie faworki

Cenci - włoskie faworki

Cenci - włoskie faworki

Cenci -włoskie faworki , pomysł na nie podpatrzony tutaj .Dopiero teraz przypomniało mi się , że kiedyś robiłam podobne kruche cudeńka i tamte jak dla mnie były lepsze, ale też są smaczne. 250 g mąki 20 g masła 2 jajka 1 łyżeczka sody skórka starta z 1 pomarańczy  2 łyżki Vinsanto (lub innego alkoholu) szczypta soli cukier puder do posypania Z podanych składników zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Owinąć w folię spożywczą i odstawić na 30 -60 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części, każ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.